noscript image for google
2251103574 ΓΕΡΑ ΛΕΣΒΟΥ, Μυτιλήνη info@modousa.gr

3ο Lesvos Food Fest

       Εγκαταστάσεις ΜΟΔΟΥΣΑΣ, Παπάδος Γέρας

Η Κοιν.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ μαζί με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες της Γέρας, του Πλωμαρίου και της Αγιάσου, αφηγείται ιστορίες βιομηχανικών κτηρίων με έμφαση στα ελαιοτριβεία, τους ανθρώπους τους και τον «ρέοντα χρυσό». Γευσιγνωσίες, μεζεδάκια και μαγειρέματα αναδεικνύουν το ελαιόλαδο αλλά και το ούζο, σε ένα σύγχρονο γαστρονομικό πανηγύρι.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

3ο LESVOS FOOD FEST  - Κοιν.Σ.Επ. Μοδούσα,
     Παπάδος Γέρα, 1 & 2 Ιουλίου 2019

Δευτέρα 1 Ιουλίου: PRE- FEST

19:30 – 22:00: Άνοιγμα περιπτέρων

19:30 – 22:00: Λαϊκή αγορά χωρίς μεσάζοντες

19:30´: Σίμος Δημήτρης (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος BSc, MSc, PhD.c Ιατρική Σχολή Αθηνών):
            «Ελαιόλαδο: Τρόπος συντήρησης και χρήση του στη μεσογειακή διατροφή»

20:00´: Φόρουμ Γνωριμίας και Δικτύωσης των φορέων Κ.ΑΛ.Ο της Λέσβου

             (αλληλοενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του κάθε φορέα Κ.ΑΛ.Ο.,
              ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και προβληματισμών, αλλά και
              συνδιαμόρφωση κοινών δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της
              Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο νησί μας)

19:30 - 21:30: κεράσματα και μεζέδες για όλους από τοπικούς Συλλόγους

21:30: Έντεχνο σχήμα: ΓΙΑΝΝΗΣ Κεληγιάννης (φωνή, κιθάρα), ΓΙΩΡΓΟΣ Μπούρας (φωνή, κιθάρα), ΣΤΡΑΤΗΣ Χατζητσιβγάς (καχόν), ΕΡΜΟΛΑΟΣ Κατζουρίδης (πλήκτρα, κλαρίνο)

 

Τρίτη 2 Ιουλίου: 3ο LESVOS FOOD FEST

11:00-14:00: Λαϊκή αγορά χωρίς μεσάζοντες

11:00-12:45: ΣΥΜΠΟΣΙΑ (ανοιχτές συζητήσεις γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο ορεκτικά)

                      Κουτσουραδής Αντώνης  (γραμματέας Κοιν.Σ.Επ. Μοδούσας):
                     «Η μακριά γαϊδούρα της μεταφοράς από το χωράφι στο ράφι.
                      Οδηγίες προς ναυτιλλομένους ελαιοπαραγωγούς»

                      Κουζούμη Ευστρατία (ΕΛΓΟ Δήμητρα):
                     «Γευσιγνωσία ελαιολάδου: Το οργανοληπτικό πάνελ»

                      Πλουμπίδης Γιώργος (Dock - Συνεργατικός Χώρος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονοµία):
                     «Δίκαιο και Αλληλέγγυο εμπόριο»         

                      Βαρβαγιάννης Στάθης (παραγωγός-επιχειρηματίας, εκπρόσωπος Συνδέσμου
                                                                                    Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου
):
                     «Μύθοι και αλήθειες για το ούζο»

11:00 - 14:00: ουζομεζέδες και κεράσματα για κοινό και Συμπόσια.

 

«Ιστορίες του Γεραγώτικου Ελαιώνα»

19:30: Άνοιγμα περιπτέρων

19:30 – 21:00: Στοφόρος Κώστας (συγγραφέας): «Ένα κουτί θάλασσα» στη Γέρα.
                          Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι

19:30-21:00: Live μαγειρέματα και κεράσματα από δημιουργούς-έκπληξη

20:00: Άνοιγμα bar-mixology Γκίκας Βαγγέλης (ιδ. επιχείρησης Barspoon):
                         coctails με βάση ούζο, ελαιόλαδο και άλλα αναπάντεχα τοπικά συστατικά!

21:00: Χατζάκη Ελεάννα (αφηγήτρια):
           «Μαγικές ιστορίες κάτω απ’ την ελιά» (για μικρούς και μεγάλους)

22:00: Παραδοσιακό σχήμα με τους: AΛΕΚΟ Καφούνη (σαντούρι, φωνή), ΓIANNA Μαϊστρέλλη (βιολί), AΛEΞANΔPA Χρυσικοπούλου (φωνή, λύρα), ΔHMHTPH Μπαλατσούκα (κιθάρα, φωνή)

 

Σε όλη τη διάρκεια και ως τις 21:00 θα παίζει στη μικρή αίθουσα του κτηρίου slide show και video της Μοδούσας, όπου θα προβάλλονται οι δράσεις και οι συνεργάτες της.

Πίσω